Leer in deze workshop hoe anderen je
beter gaan begrijpen en waarderen

Boeiende bestuurders en medewerkers krijgen meer voor elkaar

De overheid en non-profitsector zien zichzelf graag als dynamische 'klantgerichte' organisatie. Helaas is de publieke opinie vaak anders.

De overheid en non-profit organisaties lijken eilandjes in onze maatschappij. Hanteren andere communicatieregels.

En hebben hierdoor moeite om op een positieve wijze interessant te zijn voor hun stakeholders.


Excuses te over

“Hier gaat het anders” wordt er vaak gezegd.“Wat gaat er dan anders” is dan mijn vraag.“Wij zijn niet commercieel” is dan het antwoord.Huh? Is het bij jullie niet nodig om anderen te overtuigen? Mee te krijgen in je plan? Wie de stakeholder ook is.


Als interne organisatie de neuzen dezelfde kant op. Ieder met zijn eigen uitgangspunten. Als je er echt toe doet... (en, dat doe je) Dan is het van groot belang om interessant te worden, zijn en blijven.


Definitie van een interessante persoon

Een boeiende persoonlijkheid. Iemand die mogelijkheden onderzoekt en veronderstellingen oppert. Als jij en je collega’s je ontwikkelen boeiende persoonlijkheden dan kun je nu zelf wel bedenken wat voor voordelen je dit gaat opleveren. Door de impact die je teweeg gaat brengen komen anderen in actie, intern èn extern.

Waarom moet ik interessant zijn?

Iedere werknemer in deze sector is ook een verkoper. De verkoper van zijn eigen ideeën, van de plannen van de afdeling, van de toekomstvisie van het grotere geheel. Als je niet instaat bent om deze op een interessante manier over de bühne te brengen dan gebeurt er niets. Plannen blijven in de bureaula en je impact zal niet groot zijn. Breng anderen in beweging door interessant te zijn.

Wat is een interessant persoon?

Definitie van een interessante persoon: een boeiende persoonlijkheid. Iemand die mogelijkheden onderzoekt en veronderstellingen oppert. Als jij je ontwikkelt tot een boeiende persoonlijkheid op je werk dan kun je nu zelf wel bedenken wat voor voordelen je dit gaat opleveren. Wat je taak ook is, jij bent altijd een visitekaartje van je organisatie en afdeling. Misschien neem je deel aan stuur- en werkgroepen en zul je anderen in beweging moeten krijgen. En, ja dit noemen we gewoon sales.

Want ook jij moet:

  • Samenwerken met verschillende stakeholders
  • Een visie uitdragen
  • Anderen enthousiasmeren voor je ideeën (de pitch)
  • Het voeren van een interessante discussie
  • De waarde van creatief denken

Hoe word ik boeiend ?

Deze workshop is speciaal voor jullie (team, werkgroep, afdeling). Jullie zijn in ieder geval collega’s van elkaar. In één dagdeel ga ik samen met jullie aan de slag met een methode die voor ieder van jullie mogelijkheden zal creëren. Datgene wat zich afspeelt in je gedachte, is wat je interessant maakt. Mogelijkheden vormen zich als vanzelf en maken je rijker. Met deze bagage kun je verder spelen.

Wat heb ik er aan?

    En dan kun jij voortaan:
  • een enthousiast en boeiend je verhaal pitchen
  • een interessante en steekhoudende discussie voeren
  • fundamentele menselijke interesses herkennen en gebruiken

En zo word ik, ben ik en blijf ik interessant voor jullie